od 164€

Villa Park (ex Sun Island Resort & Spa)

Maldivi | Indijski okean | Male

NOĆENJA:
PREVOZ: Avion

od 231€

The Sun Siyam Iru Fushi

Maldivi | Indijski okean | Male

NOĆENJA:
PREVOZ: Avion

od 166€

Meeru Island Resort

Maldivi | Indijski okean | Male

NOĆENJA:
PREVOZ: Avion

Maldivi

Maldivi su ostrvska država koja se nalazi u Indijskom okeanu. Čini je 1.200 ostrvaca, među kojima je oko 200 naseljenih a od toga se samo 100 koristi za turizam.
Južno od Indije i Šri Lanke, 26 koralnih ostrva (atola) formira lanac koji podseća na bisernu ogrlicu usred okeana. Atoli su nastali erupcijom vulkana u neka davna vremena. Ostrva s palmama, kao prirodna barijera protiv mora, formiraju lagune sa nestvarno lepom tirkiznom bojom mora I belim peskom a koralni grebeni su su dom za 1100 vrsta riba.
Maldivi su najmanja azijska zemlja I najniža zemlja na planeti. Najviša nadmorska visina je 5m, a 80% ostrva ne prelazi 1m n.m.v.

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom delu biserne ogrlice. Na susednom malom ostrvu se nalazi internacionalni aerodrom Velana International. Odatle kreću I transferi do Vašeg ostrva. Brzim brodovima se ide do bližih ostrva I transfer traje max 60 min. Ukoliko ste se odlučili za neko dalje ostrvo, moraćete lokalnim letom do lokalnog aerodroma gde će Vas sačekati brodić Vašeg hotela I prevesti na ostrvo.
Svako ostrvo je priča za sebe. Možete birati hotel na ostrvu na kome živi I lokalno stanovništvo ukoliko želite da upoznate njihov način života ili se odlučiti za izdvojeni resort gde je svako ostrvo hotel za sebe I gde ćete doživeti one Maldive koje gledate na slikama I koji Vam oduzimaju dah.

Klima na Maldivima

Ako se pitate kada je pravo vreme za odlazak na Maldive – odgovor je UVEK. Kako se nalaze uz Ekvator sunce ih obasjava tokom čitave godine. Temperatura vode je ujednačena – 28 stepeni, a temperatura vazduha varira od 28 do 32 stepena. Upotreba zaštitnih krema sa najvišim faktorom je obavezna jer je sunce izuzetno jako, pogotovo oko podneva.

Klima na Maldivima je monsunska – zimski monsun duva sa kopna ka okeanu i donosi suvlji vazduh, dok letnji monsun duva sa okeana ka kopnu i zato Indiji u toku leta donosi veliku količinu kiše. Monsunski vetrovi su slabo razvijeni u okolini ekvatora što znači da su Maldivi prilično zaštićeni od ciklona i ostalih „provala oblaka“ po čemu je monsunska klima poznata.

Vreme na Maldivima je promenljivo i oblaci, kratka kiša i sunčani intervali se konstantno smenjuju u toku dana. Zimski monsun duva od januara do aprila i ta četiri meseca su statistički najsunčanija. Februar i mart imaju najmanje uslova za kišu. Jun ima najmanje sunčanih sati. U junu i julu manje kiše ima na južnim atolima i ostrvima blizu Malea. U novembru i decembru više sunčanih dana ima na severnim atolima.

Zimski monsun je I period najviših cena. Najniže cene su u periodu od maja do polovine jula kada ponovo počinju da rastu zbog godišnjih odmora Evropljana. Prilikom biranja hotela dobro razmislite I o vrsti usluge. Kako ste ograničeni samo na restorane I barove na svom ostrvu, a cene su prilično visoke, preporučujemo da se odlučite minimum za polupansion.

Zbog svoje nestvarno lepe prirode, kristalno čistog mora, romantičnih zalazaka sunca…Maldivi su postali omiljeno mesto za parove, ljude koji žele da pobegnu od svakodnevnog užurbanog života, svetski jet-set ali sve češće I za porodice. Više nisu nedostupni kao nekada. Letovanje u junu može koštati kao I odlazak u neko tursko letovalište.

Dobro je znati

 • Valuta – maldivski rupi, poneti dolare (očuvane novčanice koje nisu starije od 2003. godine). U svim hotelima plaćanje se obavlja u dolarima. Nemojte menjati novac na aerodromu ili bankomatu jer ćete dobiti lokalni novac koji nemate gde da upotrebite.
 • Jezik – engleski, dhivehi
 • Viza – nije potrebna za srpske državljane
 • Vakcina – nije potrebna
 • Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
 • Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija. High season od novembra do aprila, low season od maja do oktobra (hoteli su duplo jeftiniji u ovom periodu)
 • Zbog dosta korala preporučljivo je nositi patike za vodu.
 • Obavezna upotreba krema sa najvišim zaštitnim faktorom.
 • Mnogi hoteli imaju obavezan dress code pa preporučujemo da ponesete duge pantalone.
 • Zabranjeno je unošenje verskih obeležja I alkohola
 • Zabranjeno je I strogo kažnjivo iznošenje korala, školjki I oklopa kornjača
 • Venčanje na Maldivima je simbolično I nije priznato ali stvara vezu I uspomenu za ceo život.

Da li ste znali da na Maldivima možete letovati skoro po ceni Grčke ili Turske?

Polasci su mogući iz bilo kog grada koji ima aerodrom a mi vam dajemo samo predlog nekih hotela i polazaka iz regiona. Pozovite nas, ponuda hotela je velika. Izaberite svoj datum i dužinu boravka i spremićemo najbolju ponudu specijalno za Vas.