od 110€

Stone Resort

Zanzibar |

Individualna putovanja, Avion

od 115€

Bluebay Beach Resort & Spa

Zanzibar |

Individualna putovanja, Avion

od 189€

Riu Palace (ex Hideaway Resort & Spa) 5*

Zanzibar |

Individualna putovanja, Avion

Zanzibar

Ostrvska država Zanzibar nalazi se na samo 6 stepeni južno od Ekvatora uz istočnu obalu Tanzanije. Čini je nekoliko ostrva od koji su najveća Pemba i Unguja. Glavni grad Zanzibar nalazi se na Unguji. Stari deo grada Stone Town proglašen je za svetsku baštinu zbog svog istorijskog i kulturnog značaja. Tropska klima sa prosečnim temperaturama od 23°C u julu do 28°C u januaru čini ga idealnim mestom za odmor tokom čitave godine. Najviše padavina uz najviše temperature i veliku vlagu ima u aprilu i maju pa te mesece treba izbegavati.

Netaknute bele peščane plaže, obilje sunca, čisto toplo more, puno zelenila, retke vrste biljnog i životinjskog sveta, kontrast između sjaja turizma i siromaštva lokalnog stanovništva, opijajući mirisi egzotičnih začina: cimeta, šafrana…nateraće vas da zaboravite na realnost i biti jedno nezaboravno iskustvo.

Međutim, većina posetilaca traži netaknute plaže sa tirkiznom vodom. Svaka plaža ima svoju jedinstvenu atmosferu. More varira od dubokog tirkiznog na severu, do raja kajt surfera na istoku.

Plaže na Zanzibaru

Nungvi je jedna od najprometnijih i najpopularnijih plaža. Iako može da bude gužva u jeku sezone, ne dozvolite da vas to odvrati od posete. Voda je savršena za plivanje u svako doba dana. Zbog svoje čistoće je savršena i za gnjuranje. Lokalno stanovništvo je ljubazno, korisno i rudnik informacija o najboljim obilascima i izletima.

Kendva se nalazi na oko 15 minuta vožnje zapadnom obalom od Nungvija. Plaža je mnogo manja od Nungvija ali ima istu sjajnu, kristalno čistu vodu koja omogućava kupanje tokom celog dana. Kendva je glavna atrakcija odmarališta Kendwa Rocks.

Paje se veoma razlikuje od severnih plaža ali definitivno vredna posete. Plaža se uglavnom koristi za surfovanje kajtom, što može nekima otežavati mirno plivanje. Međutim, može biti jednako prijatno zgrabiti čašu svežeg soka od manga i gledati surfere kako rade svoje.

Plažu Kiwengwa nazivaju i Mala Italija jer se mnogi italijanski hoteli nalaze duž plaže. Tokom niske plime Kiwengwa plaža je najbolja za duge šetnje. Mekani beli pesak – oseća se kao puder u prahu. Možete hodati kilometrima. Imajte na umu da ima dosta morskih ježeva, pa obratite pažnju dok šetate bosi. Ako želite da gnjurate, možete brodićem do grebena gde ćete naći prelepe morske zvezde.